Udendørs Træmaling

Leder du efter udendørs træmaling til dine havemøbler i træ, dit haveskur eller måske legehuset trænger til nogle nye farver? Hos Gebenna forhandler vi heldækkende maling til udendørs træ så uanset om du skal male vinduer, din hoveddør eller noget helt andet, kan du finde udendørs træmaling til dit projekt her. Vi fører træmaling til udendørs brug i både sort, hvid og i et væld af farver. Du finder hele vores udvalg af udendørs træmaling her.

Udendørs maling til træ, Træmaling Udendørs

Gjøco Herregård Dør og Vinduesmaling er en super god maling til maling af døre, vinduer, havemøbler og andet udendørs træværk. Malingen lægger en film på overfladen, som beskytter træet mod fremkomst af mug og alger.

Ønsker du en maling der er super holdbar og som er skabt til de fine detaljer? Så er denne vinduesmaling et produkt for dig! Dette produkt er en videreudvikling på Gjøco Herregård og er det absolut bedste produkt de producerer som træbeskyttelse. Dette er med til at Gjøco Herregård Dør og Vinduesmaling har en sublim glansstabilitet hvilket vil sige, at din overflade både ser nymalet ud, og er beskyttet i længere tid, end sammenlignet med almindelige udendørs træmalinger.

Maling til træværk fra gjøco: oliemaling til træ

Dette produkt er en hybridmaling og er lavet på baggrund af den optimale kombination af alkydolie og akryl – så du her får det bedste fra begge verdener og er dermed sikret den længst mulige holdbarhed. 

Produktet er yderst velegnet til høvlede træoverflader såsom vinduer, døre, havemøbler, garageporte mm. Gjøco dør- og vinduesmaling kan anvendes på al udendørs træværk nyt og gammelt, bejdset træ, trykimprægneret træ og tidligere malet træ. Malingen kan også anvendes på grundet metal og plast, som eksempelvis tagrender, beslag o.lign.

Hvad er den bedste Træ maling udendørs? Olie- eller vandbaseret?

Selvom oliebaseret maling er blevet en smule udskældt, har denne slags maling faktisk mange fordele i forhold til de vandbaserede malinger.

Oliebaseret maling forlænger levetiden på dit træværk, hvilket gør den særdeles velegnet til udendørs brug. Oliemaling beskytter træet bedre og forlænger derfor træets levetid.

Generelt set har oliebaserede træmalinger en hurtigere tørretid end de vandbaserede som gør at du ikke behøver at bekymre dig om dårligt vejr, da tørretiden er hurtigere. Dette er især nyttigt når du skal male dine vinduer, da du så kan nå at male dem færdige på én dag, og samtidig være i stand til at kunne lukke dem om aftenen. Når du maler udendørs skal du heller ikke tænke på at ventilere.

Men husk først at finde ud af hvad træet du planlægger at friske op, er blevet behandlet med tidligere – fordi oliebaseret maling ikke klæber på underlaget hvis det tidligere er malet med vandbaserede produkter.

Sådan maler du med maling til udendørs træ 

 1. Sørg for at overfladen er ren, tør og fri for snavs før du påbegynder malerarbejdet.
 2. Vask træværket i grundrens og fej al støv, spindelvæv og hvad der ellers måtte sidde, væk.
 3. Slib overfladen med fint sandpapir, og fjern herefter al støv. Jo renere overfladen er, des bedre binder træbeskyttelsen.
 4. OBS! Fugtigheden i træet må ikke overstige 15%
 5. Fiks eventuelle revner og sprækker i træet med en fuge tilpasset træ. For at undgå udtræk fra knaster er det vigtigt at påføre en knastlak eller lignende.
 6. Mal overfladen 2 gange for at forhindre at laget bliver gult.
 7. Nyt og ubehandlet træ skal grundes før du maler det, for at undgå råd og svamp

Påføring af maling til udendørs træværk

 1. Overfladens temperatur skal være mellem 10-25°C, og fugtigheden i træet må ikke overstige 15%. Normalt siger man at sensommeren er det optimale tidspunkt til at male udendørs træværk på, da træet her har fået lov til at tørre sommeren over.
 2. Omrør træmalingen grundigt. Produktet skal også omrøres under brug.
 3. Påfør et jævnt lag med en sprossepensel. Vi anbefaler at du anvender en syntetisk- eller engangspensel, da den vil blive slidt af den grove overflade.
 4. Påfør andet lag, når første lag maling er tørt – ca 3. timer.
 5. det bedste resultat opnås ved at slibe let med fint sandpapir (korn 150-200) mellem lagene

Registreringsnummer DK 37 40 77 39